Светионик знања

О Светионику

„Светионик знања“ је пројекат који спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК (afirmacijakulture.org) а који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презентовање истих.

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 48 средњошколаца из 12 локалних заједница подељених у тимове. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини. Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: информационе технологије, јавно здравље, заштита животне средине, друштвени активизам и друштвена одговорност. На пројекту учествује 12 градова из Републике Србије.

Svetionik znanja

Наш тим

Чувари светла

Andrej Balanč

Андреј Баланч

Извршни директор

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

Maja Rubin

Маја Рубин

Програмска директорка

Маја је Програмска директорка и задужена да Светионик знања прође беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

Mila Stankovic ASK

Марија Такић

Пројектна координаторка

Марија је пројектна координаторка у АСКу, по занимању продуценткиња и менаџерка у култури. Уметност и култура су виталан део њеног живота и верује да око њих треба градити заједнице и учинити их доступним свима. Слободно време проводи у природи, посећује изложбе и концерте у Београду, бави се пењањем и линди-хоп плесом.

Mila Stankovic ASK

Лена Миловановић

Пројектна асистенткиња

Лена је пројектна асистенткиња, бивша учесница и алумни менторка Светионика знања.
Студира форензичко инжењерство на Криминалистичко-полицијском универзитету. Легенда каже да је ипак негде закаснила, али то још увек није забележено. 

[email protected]

 

АЛУМНИ ОДБОР 2024/2025

Чувари светла Алумни мреже

Aleksandar Ostojic

Алекса Божић

Председник

Алекса је студент Економског факултета и љубав према Светионику гаји од првог дана када је дошао у нашу организацију. Љубитељ је добре забаве, а такође има и жељу за напредовањем и прикупљањем нових знања. Воли да помаже људима и има жељу да оснује своју хуманитарну организацију.

[email protected]

Maja Rubin

Кристина Рајић

Потпредседница

Бивша учесница и алумни менторка Светионика знања. У свету активизма и волонтеризма је пет година. Студира новинарство и обожава радио и телевизију. Кристина је у исто време много динамична особа, јер јој је сваки дан у календару препуњен активностима, али и можда најсмиренија особа у свакој ситуацији, јер скоро ништа не може да је изнервира.

[email protected]

Ту смо за ваша питања

Јавите нам се