Светионик знања

О Светионику

„Светионик знања“ је пројекат који спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК (afirmacijakulture.org) а који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презенетовање истих.

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница подељених у тимове. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини. Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: туризам, јавно здравље, екологија, друштвени активизам и култура и уметност. На пројекту учествује 15 градова из Републике Србије.

Svetionik znanja

Наш тим

Чувари светла

Andrej Balanč

Андреј Баланч

Извршни директор

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

Maja Rubin

Маја Рубин

Пројектнa менаџерка

Маја је Пројектна менаџерка и задужена да Светионик знања прође беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

Aleksandar Ostojic

Александар Остојић

Пројектни координатор

Наш Александар је прави ветеран Светионика знања, са нама је од прве генерације. 

Александар паралелно студира два факултета, права и политичке науке. Досадашње радно искуство је стекао у више невладиних организација и у кабинету председника Владе Србије. У слободно време воли да путује, спава и ужива у свим облицима културе и некултуре.

Mila Stankovic ASK

Катарина Срдановић

Пројектна асистенткиња

Катарина је пројектна асистенткиња и студенткиња Факултета драмских уметности. С волонтирањем је започела у четвртом разреду основне школе. Некадашња је учесница Светионика знања. У слободно време, вози мотор или свира гитару.

Aleksandar Ostojic ASK

Милица Алимпић

Пројектна асистенткиња

Милица је пројектна асистенткиња, уједно и бивша учесница и алумни менторка Светионика знања. Студира новинарство и комуникологију на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. За себе каже да је велики оптимиста и да воли да стиче нова искуства.

Nikola Markovic

Вид Радичевић

Пројектни асистент

Вид је пројектни асистент и студент андрагогије на Универзитету у Београду. Алумниста је пројекта „Светионик знања“. Најмлађи је члан нашег малог тима.

Ту смо за ваша питања

Јавите нам се