Светионик знања

О Светионику

„Светионик знања“ је пројекат који спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК (afirmacijakulture.org) а који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презенетовање истих.

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница подељених у тимове. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини. Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: туризам, јавно здравље, екологија, друштвени активизам и култура и уметност. На пројекту учествује 15 градова из Републике Србије.

Svetionik znanja

Наш тим

Чувари светла

Andrej Balanč

Андреј Баланч

Извршни директор

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

Maja Rubin

Маја Рубин

Пројектни менаџер

Маја је Пројектни менаџер и задужена да Светионик знања прође беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

Вук Радоичић

Пројектни координатор

Вук је Пројектни координатор и  студент  Економског факултета Универзитета у Београду. Бави се волонтерским радом и ради у Канцеларији за младе Врачар.

Aleksandar Ostojic ASK

Александар Остојић

Пројектни координатор

Наш Александар је прави ветеран Светионика знања, са нама је од прве генерације.

Александар паралелно студира права и политичке науке. У слободно време воли да спава, посећује биоскопе и позоришта. Насупрот очекивањима, не воли кафу и печење, али обожава чајеве и роштиљ.

Mila Stankovic ASK

Мила Станковић

Пројектна асистенткиња

Мила је нова чланица нашег организационог тима, пре тога учесница и алумни менторка на пројекту. Волонтирањем и омладинским активизмом се активно бави скоро пет година. Студенткиња је Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду.

Nikola Markovic

Никола Марковић

Пројектни асистент

Никола је пројектни асистент, али и бивши учесник Светионика знања. Од ове године је и студент Факултета драмских уметности на катедри за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе.

Ту смо за ваша питања

Јавите нам се