Светионик знања

О Светионику

„Светионик знања“ је пројекат који спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК (afirmacijakulture.org) а који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презентовање истих.

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 48 средњошколаца из 12 локалних заједница подељених у тимове. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини. Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: информационе технологије, јавно здравље, заштита животне средине, друштвени активизам и друштвена одговорност. На пројекту учествује 12 градова из Републике Србије.

Svetionik znanja

Наш тим

Чувари светла

Andrej Balanč

Андреј Баланч

Извршни директор

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

Maja Rubin

Маја Рубин

Сениор менаџерка операција

Маја је Пројектна менаџерка и задужена да Светионик знања прође беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

Mila Stankovic ASK

Вид Радичевић

Пројектни асистент

Вид је пројектни асистент и студент андрагогије на Универзитету у Београду. Алумниста је пројекта „Светионик знања“. Најмлађи је члан нашег малог тима.

АЛУМНИ ОДБОР 2023/2024

Чувари светла Алумни мреже

Maja Rubin

Лена Миловановић

в.д. Председница

Лена је в.д. председница Алумни одбора, бивша учесница и алумни менторка Светионика знања.
Студира форензичко инжењерство на Криминалистичко-полицијском универзитету. Легенда каже да је ипак негде закаснила, али то још увек није забележено. 

[email protected]

Maja Rubin

Ивона Илић

Потпредседница

Ивона је потпредседница Алумни одбора и бивша учесница шесте генерације Светионика знања. Њена највећа жеља од раних гимназијских дана била је да постане студент Прaвног факултета. Ивонина личност је спој супротности које обједињава љубав према писаној речи, ужива у едукативном раду са људима, а своје слободно време проводи читајући.

[email protected]

Aleksandar Ostojic

Алекса Божић

Секретар

Алекса је Секретар у оквиру Алумни одбора, Алекса како каже је кроз нашу организацију стекао знања и искуства поред пријатељства за цео живот.  Светионик гледа као могућност за огромни лични развој. Ужива у доброј храни лудој забави и спавању, сан му је да оде у свемир.

[email protected]

Andrej Balanč

Невена Стојменовић

Одборница за финансије

Невена је одборник за финансије у оквиру алумни одбора, а уједно и живи фосил са, сада већ давне, прве генерације Светионика знања. Необична комбинација дипломираног биохемичара, који се бави стварањем позитивне промене у друштву и инспирацији младих, довољно говори о њеној свестраности. Сматра да је сваки циљ достижан, уколико се довољно жели!

[email protected]

Andrej Balanč

Јелена Јанков

Одборница за маркетинг

Јелена је одборница за маркетинг у Алумни одбору и њен задатак је да ради на видљивости Алумни мреже. Са страшћу према образовању и личном развоју, Јелена је изузетно посвећена унапређењу мреже. Студира графички дизајн који подупира њене креативне визије. Верује у своје снове и тежи њиховом остварењу!

[email protected]

Ту смо за ваша питања

Јавите нам се